Vrouw van enige beklaagde die nog in de gevangenis zit, maakt zich kwaad: "Hij zat in de cel met een overvaller die sneller werd vrijgelaten"

26 november 2018 07:54

In het onderzoek 'Propere Handen' zit er na de vrijlating van Dejan Veljkovic nog maar één man meer in de cel: Thierry Steemans, financieel directeur van KV Mechelen. Zijn vrouw Nancy smeekt nu om zijn vrijlating.

Steemans wordt beschuldigd van het vormen van een criminele organisatie en matchfixing. Hij zou het met Waasland-Beveren op een akkoordje willen gooien hebben om KV Mechelen in eerste klasse te houden.

"Een totaal waanzinnige gedachte", aldus zijn vrouw Nancy in Het Nieuwsblad. "Thierry en ik hebben een heel open relatie. Ik ben van ál zijn zaken op de hoogte. Met de hand op het hart durf ik te zeggen dat die insinuaties niet waar zijn."

Om valse bekentenissen af te leggen?

"Thierry zegt het zelf ook: Als ze mij een crimineel noemen, waarom ondervragen ze mij dan niet? Maar ze laten de zaak een maand sudderen en intussen ontstaat de perceptie dat hij het gedaan heeft. Op den duur begin ik zelf te denken dat ze hem zo lang binnenhouden in de hoop dat hij breekt en valse bekentenissen aflegt."

En dat hij de laatste is die moet vastzitten, ligt zwaar op de maag. "Hij zit daar tussen de moordenaars, en deelde lange tijd een cel met een man die overvallen pleegde. Maar hij werd sneller vrijgelaten dan mijn man. Ik vind dat waanzinnig."

Johan Walckiers

2e klasse \\ KV Mechelen
 
 
Reacties.