Topclubs laten ons in de steek: KRC Genk hoort bij de slechtste leiders van Europa (en nog raken Anderlecht, Club & co er niet voorbij)

27 november 2018 10:57

KRC Genk, Club Brugge én Anderlecht gingen met de billen bloot op speeldag 16, terwijl ook Antwerp niet kon winnen. En dus blijft Genk aan de leiding, maar met een tegenvallend bilan.

Het was weliswaar de eerste nederlaag van KRC Genk in de Jupiler Pro League, maar de Limburgers hadden wel al vijf keer punten laten liggen in de eerste vijftien wedstrijden ook met vijf gelijke spelen.

Daardoor staat Genk momenteel op kop met 35 punten uit 16 wedstrijden. 35 op 48, dat is een gemiddelde van 2,19 punten per wedstrijd.

Als we dat vergelijken met de andere grote competities in Europa, dan doen zowat alle leiders in de landen rondom ons (veel) beter. PSG en PSV hebben zelfs nog een perfect rapport van 3 punten per match.

Enkel in Spanje zijn ze nog wat slechter af dan bij ons momenteel, want Sevilla pakte daar nog maar 26 punten uit 13 wedstrijden. Ook in LaLiga laten met Barcelona, Real en Atlético de grote ploegen het allemaal zwaar liggen momenteel.

Aernout Van Lindt

Jupiler Pro League \\ Premier League \\ Ligue 1 \\ La Liga \\ Champions League \\ Europa League \\ Anderlecht \\ Antwerp \\ Club Brugge \\ PSV \\ KRC Genk \\ KAA Gent \\ Standard \\ PSG
 
 
Reacties.