Zien we Masika (ex-Lierse) in de nabije toekomst terugkeren? "Ik sluit een verhuis naar een club in België niet uit"


Foto: © Photonews 27 november 2018 12:55

In de winter van 2017 ruilde Ayub Masika Lierse SK in voor het Chinese Beijing Renhe. Anderhalf jaar later voetbalt de 25-jarige Belg met Keniaanse roots nog steeds in Azië.

Met negen doelpunten en vijf assists in 21 wedstrijden was Masika uitstekend op dreef in de Super League. (Lees er HIER meer over) Verschillende keren dwong hij een plaats af in het Team van de Week. Prestaties die niet onopgemerkt blijven.

"Er zijn al enkele clubs die geïnformeerd hebben naar mijn situatie, ook Belgische teams."

"Er zijn al enkele clubs die geïnformeerd hebben naar mijn situatie, ook Belgische teams", zegt Masika bij Voetbalkrant.com. "Maar vorig seizoen had ik een zware blessure (kuitbeenbreuk, red.) die me zes maanden aan de kant hield. Daardoor is de aandacht wat afgenomen."

Deze zomer keerden bijzonder veel beloftevolle Belgische spelers terug naar de Jupiler Pro League. Overweegt Masika een gelijkaardige stap? "Bij een concreet aanbod, waarom niet? Ik sluit een verhuis naar een club in België of elders in Europa niet uit. Maar voorlopig ligt de focus op China", aldus de rechtsbuiten die nog tot 2020 onder contract ligt.

Lierse SK \\ Kenia \\ Lierse Kempenzonen \\ K.LYRA TSV. \\ Beijing Renhe
 
 
 
Reacties.