Bayern-spits voegt zich bij select clubje van grootsten ter wereld

28 november 2018 14:10

Robert Lewandowski is een van de beste spitsen die momenteel op de Europese velden rondloopt. Dat bewijst hij elke week bij Bayern München. Nu voegde hij zich met zijn twee treffers tegen Benfica gisteren (27 november, nvdr.) ook bij een beperkt groepje absolute topvoetballers.

'Lewa' maakte in de 5-1 overwinning tegen het Portugese Benfica namelijk zijn 50ste en 51ste doelpunt in de topcompetitie die de Champions League is. Daarmee steekt hij ex-Arsenalspeler en huidig trainer van AS Monaco Thierry Henry voorbij. Henry bleef in zijn carrière steken op 50 Champions League-treffers. 

Cristiano Ronaldo

Met 51 goals heeft hij wel nog serieus wat werk voor de boeg om zijn andere concurrenten in dit klassement in te halen. Cristiano Ronaldo staat met 121 goals nog ver weg voor de Pool. De Portugees wordt gevolgd door Lionel Messi. 'De vlo' legde al 105 keer het leer in het mandje. Voor de rest volgen nog Raul, Benzema en Van Nistelrooy voor de Bayern-aanvaller. 

In de Bundesliga heeft de Poolse international er dit seizoen trouwens ook al zeven binnenliggen. Daar heeft hij Paco Alcacer nog in te halen die momenteel al twee keer meer scoorde. Wat bij Lewandowski vooral opvallend is, is dat hij regelmatig met het hoofd scoort. In zijn laatste twee wedstrijden trof hij vier keer raak met zijn knikker. 

Vijf goals, negen minuten

En wie herinnert er zich niet zijn andere record dat hij enkele jaren geleden vestigde. In 2015 maakte de spits tegen Wolfsburg vijf doelpunten in amper negen minuten. Legendarisch! Een waar fenomeen, die lange Pool. 

Champions League \\ SL Benfica \\ Bayern München
 
 
 
Reacties.