Bondscoach U16 bevestigt dat poging tot matchfixing bij de jeugd wel vaker voorvalt

28 november 2018 17:27

Eerder vandaag onthulde de KBVB-competitiedirecteur dat drie jonge Red Flames werden benaderd om matchen te fixen. Tamara Cassimon, bondscoach van de nationale meisjes U16, denkt zelfs dat het wel vaker gebeurt.

Drie speelsters van de U16 van de Red Flames werden na een training gecontacteerd om het verloop van een wedstrijd te beïnvloeden. Maar liefst 50.000 dollar zouden ze ervoor krijgen. “De meisjes werden gecontacteerd via Messenger”, vertelde bondscoach Cassimon tegen Sporza.

“Ze zijn het meteen komen vertellen, aan mij en ook aan de delegatieleider. We zijn met die berichten naar de UEFA gestapt. De bedragen heb ik niet onder ogen gekregen, maar zo hoog waren ze volgens mij niet.”

Zever

“De meisjes waren eigenlijk niet zo onder de indruk. “Met wat voor een zever vallen ze ons nu lastig”, zeiden ze. Heel het gebeuren is daarna vrijwel meteen naar de achtergrond verdwenen.”

Het is wel opvallend dat Cassimon niet raar opkijkt van zulke situaties. “Zo’n zaken moet je er gewoon bijnemen. Je hoort die verhalen op alle niveaus van het voetbal. Wel jammer dat onze speelsters op zo’n jonge leeftijd mee te maken krijgen.”

Hannes Van Gael

België
 
 
Reacties.