4 redenen waarom Club Brugge iets kan halen op Borussia Dortmund

28 november 2018 14:43

Club Brugge kan Borussia Dortmund in de CL-confrontatie van vanavond eigenlijk op geen slechter moment treffen. De ploeg van Witsel verkeert namelijk in bloedvorm, terwijl Club Brugge meer dan ooit wankelt in de eigen Jupiler Pro League. Toch vonden wij bij Voetbalkrant hoop voor blauw-zwart.

Ivan Leko en de zijnen treffen Dortmund met Reus, Alcacer en Axel Witsel op het minst gezegd op een ongelukkig moment. En dan nog net in het kolkende Signal Iduna Park. Daar komt nog bij dat het team van coach Lucien Favre momenteel een pletwals is in de Duitse Bundesliga. Ze voeren het klassement stevig aan. Rekordmeister Bayern München volgt al op negen eenheden, dichtste achtervolger Mönchengladbach op vier. 

Het is trouwens al van 2012 geleden dat nog een andere club dan Bayern Duits landskampioen werd. Mission impossible zou u dan onmiddellijk denken in de plaats van Club-trainer Ivan Leko. Toch is er hoop voor de West-Vlamingen. Hieronder stellen wij 4 redenen op waarom het straks zeker de moeite is om de partij te bekijken, en waarom de derde uit de JPL zeker iets kan rapen in het Ruhrgebied. 

1) Club doet het Europees goed op verplaatsing

Club Brugge puurde voorlopig 4 punten uit evenveel wedstrijden. Dat is een degelijk rapport, zeker gezien de kwaliteit van het voetbal, die over het algemeen meer dan goed was. 1 van die 4 puntjes haalde Vanaken en co thuis tegen AS Monaco binnen. Maar ook op Atlético, toch een van de beste clubs ter wereld, hadden ze een puntje kunnen pakken. 

De driepunter komt dan weer van het bezoek aan Zuid-Frankrijk. Een mondaine badstad, maar niet voor Leko's team. In de regen haalden de Bruggelingen eens goed uit met 0-4. Iets wat niet veel ploegen hen nadeden in het verleden. Dat heeft ongetwijfeld vertrouwen gegeven aan Club. 

2) Goaltjesdief Paco Alcacer niet helemaal wedstrijdfit

Het is duidelijk dat Paco Alcacer van de Spaanse school is. Bij Valencia en daarna Barcelona werd hij meer dan wellicht de killer voor doel die hij vandaag is. Al komt hij bij Dortmund wel erg snel erg goed uit de verf. 8 doelpunten in 6 wedstrijden (meer bepaald in 261 minuten, nvdr.), daar kan je niets op tegen hebben. 

Maar het is dus niet zeker of de Spaanse spits vanavond aan de match start. Hij kampte de voorbije weken met wat spierproblemen en sukkelt daar nog steeds mee. Het is een optie dat coach Favre, indien het goed loopt voor de thuisploeg, Alcacer helemaal niet brengt. Op 8 december speelt Dortmund namelijk de voor de supporters levensbelangrijke derby van het Ruhrgebied tegen Schalke. Misschien wordt de aanvaller dus gespaard. 

3) Blauw-zwart wil revanche voor vele gemiste kansen in Jan Breydel

Logisch gezien kunt u zich vooral de 0-4 op AS Monaco voor de geest halen, maar ook Club's thuiswedstrijd tegen de Duitsers was aangenaam om naar te kijken. Als er toen één ploeg verdiende om te winnen, was het Club Brugge. De West-Vlamingen kregen een karrenvracht aan kansen, maar gingen toch met 0-1 de boot in. 

Daarom wil blauw-zwart eens te meer wraak. Het zal ook zonder druk spelen. Natuurlijk is Die Gelbe Wand met bijna 25.000 dansende en springende fans meer dan indrukwekkend, maar Club is in staat om kalm te blijven onder grote druk. Dat bewezen ze al in het Wanda Metropolitano van Atlético Madrid. 

4) Voor Dortmund staat er niet veel meer op het spel

Voor de troepen van Rode Duivel Axel Witsel moet er al veel gebeuren willen ze niet overwinteren in de Champions League. De geel-zwarten leiden groep A met 9 punten. Simeone staat met Atlético op gelijke hoogte. Groepswinst is door beide teams gegeerd, maar de eerste ronde overleven is in eerste instantie het belangrijkste.

Dat levert minstens een slordige 6 miljoen euro op voor Dortmund. Het weet overigens dat het boven de verwachtingen presteert en er moet al erg veel gebeuren om het voor de Duitsers faliekant te laten aflopen. 

Enkel indien Club zijn twee wedstrijden (op Dortmund en thuis tegen Atlético, nvdr.) wint, en Dortmund deze beiden verliest, kan het er nog om gaan spannen. Iets wat weinig waarschijnlijk is, aangezien de Borussen na dit treffen nog naar het onherkenbare Monaco van Youri Tielemans en Nacer Chadli trekken. De boodschap voor onze trots dit jaar in Europa is dus: alles geven als nooit tevoren! 

Mathias Vranckx

Champions League \\ Club Brugge \\ Borussia Dortmund
 
 
Reacties.