Patrick Decuyper gaat met ambitieus project bij amateurclub aan de slag: "Antwerp was het mooiste, maar dit wordt de kers op de taart"


Foto: © photonews 28 november 2018 06:12

Patrick Decuyper is back. De man die Antwerp anderhalf jaar geleden weer naar eerste klasse loodste, gaat in de Tweede Amateurliga aan de slag.

Decuyper start op zijn 48ste een talentenschool bij KSK Ronse, de club waar hij als twintiger nog voetbalde. "Ik heb altijd gezegd dat Antwerp het mooiste project was dat ik tot nog toe gedaan heb. Maar ik denk dat ik nu aan het mooiste project van mijn leven begin. Dit wordt de kers op de taart, zeker weten."

De overgang wordt volop geformaliseerd. Vanaf volgend seizoen wil Decuyper met het project starten. "Ik wil de club niet alleen hogerop brengen, maar er vooral een topopleiding aan koppelen", licht de nieuwe sterke man in Het Nieuwsblad al een tipje van de sluier op.

Net als bij Zulte Waregem destijds wordt de jeugd zijn core business. "Ik wil die spelers met intensieve, specifieke trainingen omvormen tot profs. Noem het een vervolmakingstraject. Het fysieke, de explosiviteit, dat heb je of dat heb je niet. Dat kan je niet aanleren. Maar intelligentie kan je wel aanscherpen. En techniek is het enige dat je door keihard te trainen perfect onder de knie kan krijgen."

Jupiler Pro League \\ 2e amateurliga A \\ Antwerp \\ SK Ronse
 
 
 
Reacties.