Videoanalist over acht jaar Rode Duivels en zijn transfer naar AA Gent: "Vertrekken vlak voor Rusland, was een moeilijke beslissing"

28 november 2018 18:16

Na acht jaar bij de Rode Duivels werd het deze zomer tijd voor iets anders bij videoanalist Herman De Landtsheer. Hij keerde terug bij AA Gent, maar liet daardoor wel het WK in Rusland schieten.

"Dat was de moeilijkheid op dat moment", aldus De Landtsheer in een gesprek met Voetbalkrant.com. "Het was een keuze die ik moest maken, ik wou al een tijdje terug naar het competitieniveau. Ik kon niet wachten tot na het WK, want dan was de competitie al bijna begonnen."

"Ik had ook al een WK (in Brazilië, nvdr.) meegemaakt." Hij blikt terug met tevredenheid. "Het was een heel mooie periode en ik ben fier dat ik dat kunnen en mogen doen heb. Ik heb veel knappe stadions in Europa en verder gezien. Die voorbereidingen voor EK's en WK's, het scouten in topcompetities, dat zijn dingen die je allemaal meeneemt en koestert."

Ik ben de KBVB blijven ondersteunen op weg naar Rusland -Herman De Landtsheer

Hij liet de KBVB bij zijn overstap ook niet van vandaag op morgen vallen. "Ik ben hen blijven ondersteunen en heb ook nog de regeling van scouting en opvolging gedaan toen ik al bij AA Gent begon. Ik vond dat ik dat moest doen." Bij AA Gent is het opnieuw wennen aan het ritme. "Je werkt bij de nationale ploeg steevast naar een tornooi toe. Nu moet je twee keer per week alles klaarhebben. Dat is even aanpassen."

Sander De Graeve

Jupiler Pro League \\ KAA Gent \\ België
 
 
Reacties.