"Anderlecht heeft me voorgesteld om algemeen manager te worden in de plaats van Van Holsbeeck"

29 november 2018 12:05

Met de overname van RSC Anderlecht kwam er ook een einde aan het tijdperk Vanden Stock - Van Holsbeeck. Nog voor de komst van Marc Coucke werd er in Neerpede al gedacht aan een opvolger voor Herman Van Holsbeeck.

Een man waar men bij paars-wit aan dacht is Mehdi Bayat, sportief directeur bij Sporting Charleroi. "Anderlecht heeft me voorgesteld om algemeen manager te worden in de plaats van Van Holsbeeck", zegt Bayat in Sport/Voetbalmagazine. "Maar ik ben te sterk met Charleroi verankerd om van de ene dag op de andere te vertrekken. Charleroi, dat is mijn stad, dat is mijn club."

Bayat is lovend over het werk dat Van Holsbeeck afleverde bij de Belgische recordkampioen. "Ik heb veel respect voor Herman Van Holsbeeck. Hij is een vriend, zoals hij dat voor Mogi is. En hij is erg bekwaam. Men kan zeggen wat men wil, maar het is de algemeen manager die de laatste twintig jaar de meeste titels heeft behaald. Dat zijn feiten."

De te nauwe banden met Mogi Bayat worden Van Holsbeeck nu verweten. "Wat is het probleem als hij acht keer kampioen wordt in vijftien jaar? Misschien heeft hij wel de juiste keuzes gemaakt", besluit Mehdi.

Manuel Gonzalez

Jupiler Pro League \\ Europa League \\ Anderlecht \\ Charleroi
 
 
Reacties.