Anderlecht rekent op internationaal bekende namen Kompany en Lukaku: "Ambassadeurs na hun actieve carrière"


Foto: © photonews 29 november 2018 12:55

Michael Verschueren wil vooruit met Anderlecht en gaat tal van veranderingen doorvoeren binnen de club. Een van die nieuwe initiatieven is het inzetten van ex-spelers als ambassadeurs.

Paars-wit beschikt door zijn rijke geschiedenis over tal van coryfeeën, maar die zijn in de rest van de wereld niet overal bekend. Rode Duivels Vincent Kompany en Romelu Lukaku die via de jeugd én hoofdmacht van Anderlecht een internationale carrière uitbouwden zijn dat wel.

"Kompany en Lukaku zijn trots op hun Anderlecht-geschiedenis, maar op dit moment kunnen we hen niet integreren in de club. Na hun actieve carrière kan dat wel", aldus Verschueren.

Ajax

De nood aan ambassadeurs met het Anderlecht-DNA is hoog. "We willen verschillende namen integreren, en een duidelijke boodschap brengen richting fans, sponsors, maar ook ouders van onze talentvolle jongeren."

Verschueren neemt de Nederlandse recordkampioen als voorbeeld. "Over twee jaar willen we op het niveau van Ajax staan. De eerste plaats op de FIFA-ranking kan ons helpen om nieuwe markten te verkennen."

Premier League \\ Anderlecht \\ Manchester United \\ Manchester City
 
 
 
Reacties.