Dikke pluim voor de Brugse verdediging: "Echt lekker om zo de nul te houden"

29 november 2018 12:35

De laatste tijd kreeg Club Brugge te veel goals binnen en net tegen het grote Dortmund was het tijd om te switchen. Plots stond er een viermansverdediging en die had een enorme verdienste in de clean sheet én het gewonnen punt in Dortmund.

Naar verluidt hadden de spelers zelf aan trainer Leko gevraagd om de tactiek te wijzigen. "Het was een beetje van allebei", verklaarde Stefano Denswil achteraf. Daar was een goede reden voor.

De verdediging zat beter in elkaar - Denswil

"We gaven de laatste tijd te makkelijk kansen weg. Dan kon je zien dat we verdedigend niet goed stonden en dan beginnen we anderen de schuld te geven, terwijl we het zelf ook doen", legde hij uit. "Nu zat onze defensie beter in elkaar. Compact verdedigen en weinig kansen weggeven was de afspraak. We maakten extra meters, we vochten voor elkaar en ook de communicatie verliep vlotter." 

Door die wijziging én de knappe uitvoering was de stunt een feit. "Dit is heerlijk. Voor de verdediging voelt het echt wel lekker om zo de nul te houden. We kunnen met een goed gevoel terugkeren naar Brugge."

Yannick Lambrecht

Champions League \\ Club Brugge \\ Borussia Dortmund
 
 
Reacties.