Tactische wijziging van Club Brugge heeft succes, Vanaken legt uit: "We deden het eens andersom"

29 november 2018 00:23

Club Brugge is meteen na de 0-0 tegen Borussia Dortmund op de bus gestapt en brengt een felbevochten punt terug mee naar België. Om die stunt klaar te spelen, zagen we blauw-zwart voetballen op een manier die we nog maar zelden gezien hebben.

"We hadden een duidelijk doel: in blok weinig kansen weggeven en zelf iets creëren op de counter", legde Hans Vanaken uit. "Enkel op die ene lange bal gaven we een open kans weg voor Reus en we kregen er zelf misschien iets te weinig, maar oké, we pakken hier een goed punt."

Die tactiek - verdedigen en counteren - was nieuw voor Club Brugge. "Normaal nemen we zelf het initiatief, en in de competitie willen we dat wel blijven doen, maar soms moet het eens op deze manier."

"Het is misschien niet onze favoriete speelstijl, maar in zo'n geval als nu moeten we dat ook kunnen. Kijk naar Atlético Madrid: zij spelen ook zo en bewijzen dat je zo matchen vaak kan winnen met 1-0 of 2-0."

Bovendien was er een goede reden voor om die aanpassing te maken in Dortmund. "We kregen de laatste tijd veel doelpunten binnen, dus gingen we compacter staan. Die tegengoals vielen dan nog vooral op de counter, dus wilden we nu zelf zo spelen. We deden het eens andersom", sprak Vanaken.

Yannick Lambrecht - Johan Walckiers

Champions League \\ Club Brugge \\ Borussia Dortmund
 
 
Reacties.