Triomfantelijke Leko haalt loftrompet boven: "Historisch, fantastisch, belangrijk voor ons en Belgisch imago"

29 november 2018 00:01

Club Brugge is massaal achter de bal gekropen. Normaal gezien zou je zoiets als iets negatiefs zien, maar deze keer absoluut niet. Want het klopte allemaal wat Ivan Leko bekokstoofd had. Een triomf werd het. Nog nooit was een onbelangrijk punt zo belangrijk voor een ploeg.

Onbelangrijk omdat de tweede plaats er toch niet meer haalbaar mee is. Belangrijk voor het vertrouwen en het geloof in het eigen verdedigen. Want vooral dat laatste kreeg klappen de laatste tijd.

Maar tegen een ploeg die in eigen stadion altijd scoort de nul houden, daar kan je wel iets mee aan. "De eerste keer dat Dortmund dit seizoen hier niet scoort, dat is een verdienste van onze ploeg. Ze hadden één open kans op een tegenaanval. Dit is wel de ploeg die drie keer scoort tegen Monaco, vier tegen Atlético en negen punten los staat van Bayern", zei een triomfantelijke Leko.

Tegen Atlético gaan we er nog eens vol voor

"Hoe mijn spelers vandaag de match aangepakt hebben, dat is fantastisch. Met geloof in eigen kunnen en met een enorme focus. Dit is belangrijk voor ons imago, van de club en dat van het Belgisch voetbal."

"Dit is een historisch resultaat. Op papier hadden we geen schijn van kans. Dus we hebben ons objectief gehaald: vijf punten en overwintering. Maar tegen Atlético gaan we er nog eens vol voor."

Johan Walckiers

Champions League \\ Club Brugge \\ Borussia Dortmund
 
 
Reacties.