Vormer legt opvallende tactiek uit: "1-3 thuis tegen Zulte Waregem? Dat kan niet hé! We hebben dit samen besloten"

29 november 2018 06:00

On-Brugs mag je het wel noemen... De manier waarop Club Brugge tegen Borussia Dortmund speelde verraste iedereen. Niemand die zelfs dacht dat ze dat konden, negentig minuten lang verdedigen. Hebben die iedereen zijn ongelijk even bewezen.

Vormer grijnsde toen hij bij ons kwam staan. "Dat had je niet van ons verwacht hé", knipoogde hij. "Jullie zijn niet gewend dat we met z'n allen even achter de bal gaan staan. Maar na de thuisnederlaag tegen Zulte Waregem hebben we de koppen bij elkaar gestoken en samen beslist om compacter te gaan staan. 1-3 thuis, dat kan niet hé!"

"We speelden veel te open de laatste tijd. Het is ook eens fijn om zelf op de counter te kunnen spelen. Als je hier open had gespeeld, was het vijf of zes-nul geworden. Soms moet je het zo doen."

Ja, dit kan thuis ook!

En Vormer sloot zelfs niet uit dat het ook in de Jupiler Pro League zal gebeuren. "Ja, waarom niet. Ik weet dat als we dit thuis zouden doen, dat ze gaan fluiten. Maar daar moeten we nu even schijt aan hebben. Dit moet gewoon soms."

Johan Walckiers

Champions League \\ Club Brugge \\ Borussia Dortmund
 
 
Reacties.