Ex-Genkenaar en een spits uit 1B genomineerd voor Afrikaans voetballer van het jaar en er is één uitgesproken topfavoriet


Foto: © Photonews 30 november 2018 15:18

De Afrikaanse Voetbalfederatie (CAF) heeft een lijst met 34 kanshebbers om Afrikaans voetballer van het jaar te worden gepubliceerd. Kalidou Koulibaly, ex-Genk, is een van de genomineerden, net als Percy Tau van Union SG.

Koulibaly dankt zijn nominatie aan het uitstekend werk dat hij levert bij Napoli in de Serie A, maar ook voor de Senegalese nationale ploeg waarmee hij op het WK in Rusland stond.

De Senegalees werd in 2014 een ploegmaat van Dries Mertens nadat hij de overstap maakte van Racing Genk. Hij droeg het Genkse shirt tussen 2012 en 2014.

Mo Salah

Maar de kans lijkt klein dat Koulibaly effectief Afrikaans speler van het jaar wordt. Zijn landgenoot Sadio Mané maakt ook deel uit van het selecte kransje, samen met nog enkele andere toppers uit de Premier League.

Zo is er Riyad Mahrez van Manchester City, Pierre-Emerick Aubameyang van Arsenal en de onvermijdelijke Mohamed Salah van Liverpool. Die laatste is topfavoriet om de trofee in de wacht te slepen.

Vreemde eend

Tussen al dat groot geweld uit internationale topcompetities staat er ook een speler uit... de Belgische eerste klasse B: Percy Tau, de Zuid-Afrikaanse spits van Union SG.

Op 8 januari kennen we de winnaar. Bekijk in de Tweet hieronder alvast de 34 genomineerden.

1e klasse B \\ Premier League \\ Serie A \\ KRC Genk \\ Liverpool FC \\ Arsenal \\ Manchester City \\ Union SG \\ Napoli
 
 
 
Reacties.