Schorsing van KVO-mascotte Kalle zit erop: "Het deed enorm pijn om Manten alleen op het veld te zien staan"

30 november 2018 13:01

Ook clubmascottes zijn maar mensen. Het potje kookte bij piraat Kalle een paar weken geleden over toen KVO met 0-4 verloor van AA Gent. Als de echte Kustboy die Kalle is reageerde ze onder de rust iets te gefrustreerd naar speler Vanlerberghe. Ref Verboomen zette Kalle de Versluys Arena uit.

Eerder schreven we hier op Voetbalkrant.com al dat een van de clubmascottes het in de thuiswedstrijd van Oostende tegen AA Gent een beetje aan de stok kreeg met speler Jordi Vanlerberghe. Ref Verboomen vond het gedrag van Kalle (naam vrouwelijke mascotte, nvdr.) niet kunnen en zette de piraat het stadion uit. 

Hein-gebaar

Kalle, beter bekend als Marco Deconijnck, vertelt Voetbalkrant dat hij naar eigen zeggen een 'Hein-gebaar' maakte richting Vanlerberghe. De jonge knaap verwijst naar het beeld waar Vanhaezebrouck meermaals met de armen wijd open om een uitleg bij de scheidsrechter vraagt. Achteraf maakte hij ook nog een 'de pot op-gebaar'.

Marco was danig onder de indruk van de hele situatie en heeft zijn lesje geleerd. "Ik was enorm geschokt en in paniek toen Verboomen me aansprak. Het deed dan ook enorm pijn om door de schorsing niet naar een thuismatch van KV Oostende te kunnen gaan." Iets wat de West-Vlaming normaal gezien altijd doet. 

Manten

"Nog erger vond ik het feit dat mijn vriend Manten (de mannelijke mascotte, nvdr.) alleen op het veld moest staan. Maar ik ben blij dat ik er de volgende match, thuis tegen Lokeren, weer kan staan", glundert Deconijnck. 

Mathias Vranckx

Jupiler Pro League \\ KAA Gent \\ KV Oostende
 
 
Reacties.