Topper tussen KV Mechelen Beerschot Wilrijk lost de verwachtingen in: 2 goals, resem gele en ook twee rode kaarten

30 november 2018 22:24

De topper van speeldag 17 in de Proximus League heeft de verwachtingen ingelost. KV Mechelen en Beerschot Wilrijk leverden een kansrijk kijkstuk af. Scheidsrechter Alen noteerde in zijn notitieboekje 2 goals, maar ook ontelbare gele én twee rode kaarten.

Beerschot Wilrijk kwam als een echter leider voetballen Achter de Kazerne. Vancamp dartelde tussen de linies, Noubissi was een gesel voor Swinkels en co. Al na vijf minuten liet de Kameroener zich zien. Verrips duwde zijn schot tegen de dwarsligger.

Ook de thuisploeg dreigde snel via Storm en Matthys. Doelman Vanhamel hoefde zich echter niet te onderscheiden. Dan had Verrips meer werk op te knappen. Vancamp moest er altijd 0-1 van maken, maar het nummer 4 besloot recht op de Nederlandse goalie.

Duet Vancamp - Noubissi

De aanvalsdrang van de bezoekers werd beloond in minuut 26. Niet toevallig met het duo Vancamp - Noubissi in de hoofdrol. Vancamp haalde uit. In de rebound duwde Noubissi zijn tiende treffer van het seizoen tegen de touwen.

KV was van slag door de 1-0. Tot het rustsignaal gebeurde er nog bitter weinig, behalve dan in de slotminuut. Vanhamel moest een stevige kopbal van De Camargo uit zijn doel ranselen.

Minuut 48 is die van de ommekeer

Rood-geel moest het over een andere boeg gooien na de pauze en deed dat ook. Na 3 minuten was er al de waarschuwing van De Camargo. Zijn gelijkmaker werd afgekeurd voor buitenspel. Nog diezelfde minuut stond het tóch 1-1. Storm verraste Vanhamel met een schot in de korte hoek.

Het spelbeeld keerde helemaal om, en de Mechelse aanvalsgolven bleven komen. Vanhamel duwde met een knappe reflex een vrijschop van Kaya uit zijn doel. Ook de rebound stopte hij miraculeus op de lijn. Bankzitter Lemoine kon zijn ogen niet geloven. Scheidsrechter Wesley Alen stuurde de 20-jarige Belg van Braziliaanse afkomst met twee keer geel richting kleedkamer.

In het laatste kwart van de partij groeiden de Ratten weer in de wedstrijd. Vancamp kwam te laat om de 1-2 binnen te leggen. Tissoudali besloot met een gekruist schot naast.

Kloof blijft 2 punten

Vijf minuten kwamen erbij, waarin Vanzeir en Mera nog dé kans kregen op de winning goal. Het laatste wapenfeit was echter de rode kaart voor Tissoudali.

In de stand verandert er dus weinig. Beerschot Wilrijk behoudt in de tweede periode zijn voorsprong van 2 punten op KV Mechelen.