Sollied laat zich uit over de komende wintermercato, maar rekent ook op Lokerse jonkies voor versterking: "Als ze beter zijn, stel ik ze meteen op"

30 november 2018 19:37

Trond Sollied arriveerde een maand geleden op Daknam met één duidelijke opdracht op: Lokeren in eerste klasse houden. De Noorse coach begon hoopgevend met een zege in zijn eerste wedstrijd, maar daarna ging het toch weer wat bergaf. Na zestien speeldagen blijven de Oost-Vlamingen troosteloos laatste

Een kwaliteitsinjectie lijkt zich dan ook op te dringen in de komende wintermercato, het Lokerse bestuur gaf al aan dat er gegokt wordt op drie nieuwkomers: “Versterkingen zijn hoognodig", beaamt Sollied in Het Nieuwsblad.

"Maar hoeveel dat er moeten zijn, kan ik nu nog niet zeggen. Ik moet mogelijke nieuwkomers eerst analyseren, vooraleer ik kan zeggen op welke posities. De aanwinsten zullen in elk geval beter moeten zijn.”

Vertrouwen in de jeugd

De Noorse ex-coach van onder meer Club Brugge en AA Gent deinst er ook niet voor terug om enkele jeugdspelers voor de leeuwen te gooien:  “Dat klopt. En niet alleen U21, ook U19 en U17. Als ze beter zijn, stel ik ze meteen op. Als ze een kans verdienen, krijgen ze die ook.”

Clint Vens

Jupiler Pro League \\ KAA Gent \\ Sporting Lokeren
 
 
Reacties.