Preud'homme naar Jan Breydel en hij vergelijkt: "Mijn Club Brugge was een leger, Standard zijn guerrillero's"

01 december 2018 08:29

Michel Preud'homme trekt morgen voor het eerst als trainer van Standard naar Club Brugge. De coach van de Rouches vergelijkt de ploeg die hij nu heeft en dewelke hij bouwde bij blauw-zwart.

Preud'homme maakte van Club een ploeg die meespeelt voor de titel. "Samen met Bart (Verhaeghe, red.) en Vincent (Mannaert, red.) heb ik van Club Brugge de beste ploeg van het land gemaakt - en dat statuut verdienen ze vandaag nóg altijd. Over drie jaar hoop ik hetzelfde te kunnen zeggen van Standard...", klinkt het in HLN

Maar daarvoor zal hij nog wat moeten veranderen aan de mentaliteit. "Het psychologisch profiel van de selecties is helemaal anders. Mijn Brugge was een leger - gestructureerd, gedisciplineerd, professioneel. Standard zijn guerrillero's."

"Op straat, in de donkere steegjes, zijn ze aarstgevaarlijk. Maar tegenover een gestructureerd leger komen guerrillero's in de problemen. De uitdaging bestaat erin om de guerrillero's in orde te laten strijden. In voetbal is gecontroleerde gekheid het ideaal."

 

Johan Walckiers

Jupiler Pro League \\ Club Brugge \\ Standard
 
 
Reacties.