Beerschot Wilrijk speelt topper met twee gezichten: "Van het kastje naar de muur" gevolgd door "Vrouwen en kinderen eerst"

01 december 2018 07:24

Beerschot Wilrijk speelde een wedstrijd met twee gezichten. De Mannekes gingen na een dominante eerste helft rusten met een 0-1-voorsprong, maar werden vroeg in de tweede helft overlopen door Malinwa.

"We speelde KV Mechelen in de eerste helft van het kastje naar de muur", blikte Dante Vanzeir terug op de 1-1-puntendeling. "We dwongen genoeg kansen af om met een 0-2 of zelfs 0-3 de rust in te gaan."

"De eerste helft was volledig voor ons", vond ook coach Stijn Vreven. "We moeten leren de wedstrijd af te maken op het moment dat we heel goed in de match zitent. Dit is helaas een wederkerend feit dit seizoen. We moeten efficienter zijn."

"We moeten leren de wedstrijd af te maken op het moment dat we goed in de match zitten

In de tweede periode duwe de thuisploeg de Mannekes weg, met de gelijkmaker van Nikola Storm en de 2-1 van Igor de Camargo die niet werd goedgekeurd (Lees er HIER meer over) "We gingen te veel achteruit hangen. Het was vrouwen en kinderen eerst", gaf Vreven toe.

En dus schakelde Beerschot Wilrijk over op 'vechtvoetbal'. "Dat mag van mij in zo’n situatie als je er een punt mee kan pakken. Op het einde hadden we nog twee kansen. Het zou niet verdiend geweest zijn, maar ze hadden ons de overwinning nog kunnen bezorgen."

Diederik Geypen

2e klasse \\ Beerschot \\ KV Mechelen
 
 
Reacties.