Ivan Leko kan z'n geluk niet op en is duidelijk over kritiek: "Het beste Club Brugge in maanden"

02 december 2018 23:08

De 'mindere periode' van Club Brugge lijkt een afgesloten hoofdstuk. Na een stunt in Dortmund (0-0) en een klinkende revanche tegen Standard (3-0) kon trainer Ivan Leko niet anders dan dolgelukkig zijn.

"Dit was het beste Club Brugge dat ik in weken en zelfs maanden heb gezien", stak Ivan Leko van wal. "Spektakelvoetbal, doelpunten, focus, concentratie, geloof... Dat is alles wat modern voetbal moet zijn. Dikke proficiat aan mijn spelers, dit was echt genieten." Over de kritiek had hij wel nog iets te zeggen.

"Mensen zullen zeggen dat wij gewoon geprofiteerd hebben van een mindere dag bij Standard, maar dan hebben ze die match tegen Sevilla niet gezien. Dit is simpelweg een fantastische overwinning van ons."

In voetbal kan je twee dingen doen: bang zijn, of oplossingen zoeken. Wij hebben duidelijk voor het tweede gekozen - Leko

"We hebben veel kritiek gekregen na enkele mindere prestaties, nu krijgen we weer hopen lof... Dat is niet makkelijk om mee om te gaan, maar mijn spelers doen het toch uitstekend. Chapeau!"

Met deze prestatie - de beste in maanden zoals Leko zelf zegt - lijkt Club weer op ramkoers. "Ik was de eerste om te zeggen 'wij hebben een probleem' na die 6 op 21. Maar dan kan je twee dingen doen: bang zijn, of oplossingen zoeken. Wij hebben duidelijk voor het tweede gekozen", aldus Leko.

Yannick Lambrecht

Jupiler Pro League \\ Club Brugge \\ Standard
 
 
Reacties.