Martinez onthult de redenen achter de onbeschikbaarheden van Lukaku, Fellaini en Carrasco tegen Zwitserland

02 december 2018 16:16

In het tweeluik tegen Ijsland en Zwitserland kon bondscoach Roberto Martinez geen beroep doen op Lukaku, Fellaini en Carrasco. Drie belangrijke spelers die door hun afwezigheid de Belgen misschien wel de kwalificatie voor de Final Four van de Nations League gekost hebben.

Na de EK-loting kwam de Spaanse oefenmeester nog eens terug op de redenen van hun onbeschikbaarheid. In het geval van Yannick Carrasco verzweeg Martinez dagenlang dat hij wegens een vechtpartij met een ploegmaat zijn visum tijdelijk was kwijtgeraakt.

“Onze relatie met de spelers is heel transparant", klinkt het in Het Nieuwsblad. "Ik kende van bij aanvang dus wel de reden waarom Yannick er niet was maar om legale redenen kon ik daar niets over zeggen. Dat had de situatie kunnen beïnvloeden en dat kon niet.”

'Blessures' Lukaku en Fellaini

Bizar was ook dat Lukaku en Fellaini er niet bij waren met een zogenaamde blesuure, maar dan wel meteen na de interlandbreak met Manchester United in actie kwamen. “Lukaku had een blessure waardoor hij in zijn laatste match voor Manchester United niet top was. We hebben geprobeerd maar hij raakte niet fit voor de wedstrijden."

"Fellaini was een ander geval: hij kwam net terug uit een blessure die hij bij de nationale ploeg had opgedaan. Hij had extra zorg nodig en in een gesprek met de drie partijen – Marouane, zijn club en wijzelf – beslisten we om deze match niet te spelen. Wij hebben goeie relaties met de clubs en we nemen beslissingen op basis van de staat van de spelers, fysiek of mentaal."

Clint Vens

België
 
 
Reacties.