Club Brugge troeft met opmerkelijke statistiek in de Champions League absolute toppers als Liverpool, AC Milan en PSG af

03 december 2018 20:21

Club Brugge is bezig aan een knap parcours in de Champions League en dat vertaalt zich nu ook in een opvallende statistiek. Op één domein troeft Club Brugge absolute krakers als Barcelona, Liverpool, AC Milan en PSG af.

Het CIES Football Observatory heeft zich deze maand gebogen onder een een opmerkelijke statistiek: de effectieve speeltijd van de Europese competities en de clubs die in die competities spelen. Simpel gezegd: de tijd dat het leer in het spel is zonder dat de chronometer moet stilgelegd worden voor overtredingen, buitenspel, bal buiten het veld, etc. 

Het gaat vooruit bij Club Brugge 

Hoe hoger de effectieve speeltijd, hoe vlotter de wedstrijd dus verloopt en hoe minder de scheidsrechter moet tussenkomen. In de Champions League, waar de gemiddelde effectieve speeltijd 60,2% bedraagt, is Club Brugge de primus van de klas. Blauw-zwart haalt in hun wedstrijden op het miljoenenbal gemiddeld een effectieve speeltijd van 66,2%. 

Anderlecht slechtste leerling in België

Een verbluffende statistiek die zich wel niet doortrekt in de Belgische competitie. De Jupiler Pro League bevindt zich in de top 10 van Europese competities waar het spel het minst stil heeft gelegen. 

KV Kortrijk scoort op clubniveau het beste met 59,1% effectieve speeltijd. Anderlecht is het lelijke eendje in België wat de statistiek betreft. De Brusselaars hebben een score van 52,8%. Een cijfer als een ander om de moeilijkheden aan te tonen die paars-wit dit seizoen beleeft. 

Jupiler Pro League \\ Anderlecht \\ Club Brugge
 
 
 
Reacties.