Deinze-voorzitter gelooft in tweede bekerstunt tegen Eupen: "Volgende ronde tegen Zulte of Kortrijk zou fantastisch zijn"

03 december 2018 18:35

Denijs Van De Weghe bekampt woensdag met zijn club Deinze KAS Eupen in de Beker van België. Iedereen herinnert zich nog de totaal onverwachte stunt tegen Club Brugge, maar daar stopt het niet voor de club van Van De Weghe. Het geloof in meer is aanwezig.

“Wij geloven na onze overwinning tegen Club Brugge zeker in een tweede bekerstunt. We hebben thuis nog niet verloren, dus het vertrouwen is groot. Zo goed als alle spelers, buiten Gauthier Libbrecht, (ex-Club Brugge, nvdr.) zijn ook fit.”

Zulte of Kortrijk

Na het Club Brugge van Ivan Leko is de voorzitter meer dan tevreden met een tegenstander als Eupen. “Een grotere naam hoeft niet voor ons. Doorgaan is het allerbelangrijkste. Dan komen we in de kwartfinales misschien tegen Zulte Waregem of Kortrijk, onze streekgenoten, uit. Dan zal er sowieso een pak volk komen kijken, niet onbelangrijk", klinkt de Oost-Vlaming vastberaden. 

Ook Jean-Marie Beirnaert van supportersvereniging ‘De Blussers’ gelooft in een goede afloop. "Stunten kan, maar we mogen niet denken dat we Eupen zomaar gaan verslaan. Het Eupen van Makélélé is een onderschatte ploeg. Het is altijd wat alles of niets met hen."

"Maar we moeten uitgaan van onze eigen sterkte. We hebben dit weekend in de competitie bewust heel wat spelers als bijvoorbeeld Le Postollec gespaard. Dat kwam ons overigens duur te staan. We speelden gelijk tegen de laatste in de stand (0-0 tegen Heist, nvdr.)."

AA Gent

Over het feit dat Deinze ook een grotere tegenstander had kunnen loten, is Beirnaert het niet eens met voorzitter Van De Weghe. "AA Gent had ik persoonlijk een leukere tegenstander gevonden, maar Eupen is ook meer dan goed. Zij brengen natuurlijk niet veel fans mee, wat weinig geld in het laatje brengt, maar dat is nu zo."

Beirnaert durft ook al wat verder vooruit kijken. "Achttien à twintig jaar geleden hebben we ooit voor 8.000 toeschouwers tegen Zulte Waregem gewonnen. Toen was het echt drummen op de tribunes. Nu kunnen we mits we doorgaan in de kwartfinales weer tegen hen uitkomen. Dat zou ongetwijfeld weer veel volk op de been brengen, mits we bijna buren zijn.  Tegen Club Brugge klokten we af op 4.800 man. Dan zouden we dat aantal tegen het team van Dury misschien wel kunnen evenaren of zelfs verbreken", stelt Beirnaert hoopvol. 

Mathias Vranckx

Beker van België \\ SK Deinze \\ Eupen
 
 
Reacties.