Deschacht verdedigt zowaar Bornauw: "Heb ook altijd maar 1 paar lange en 1 paar korte studs bij"

03 december 2018 16:10

Olivier Deschacht was gisteren te gast in de voetbaltalkshow Sports Late Night op VIER. Daar besprak hij de huidige situatie van Lokeren en de malaise bij Anderlecht. Al had hij toch enkele lieve woordjes over voor een van de verdedigers die misschien wel zijn plaats ingenomen heeft.

Het gaat over de 19-jarige Sebastiaan Bornauw. Anderlecht en Bornauw gingen in het eigen Constant Vanden Stockstadion met 0-1 onderuit tegen Racing Genk. Maar het beeld van de avond was ongetwijfeld Sebastiaan Bornauw die op een gegeven moment met een kapotte schoen richting kleedkamers spurtte. 

Wit en zwart

De blonde verdediger vertelde zelf dat Pozuelo op zijn voet was gaan staan en dat hierdoor zijn hele schoen kapotscheurde. Tot overmaat van ramp had de beloftevolle Belg geen reservepaar bij. Hij kwam dan maar met een schoen van ploegmaat Ivan Santini weer het veld op. Zo kregen we een grappig beeld, want Bornauw droeg nu een witte en een zwarte schoen. "Santini's schoen was een maatje te groot, maar geen probleem", aldus de tiener. 

Analisten Geert De Vlieger en Bob Peeters vonden het erg bizar dat een profspeler bij Anderlecht zo'n fout maakt. Beide heren klasseerden het als een jeugdzone. Ook coach Vanhaezebrouck vond het echter weinig professioneel van zijn speler. 

Blonde broeders

De steun die Bornauw kreeg, kwam uit wel erg onverwachte hoek. Meer bepaald van Anderlecht-icoon Olivier Deschacht. "Ik zou hetzelfde voorgehad hebben", zegt de Lokeren-verdediger. "Ik heb tot op vandaag steeds maar één paar met lange studs en één paar met korte studs bij. Ik zou dan mijn korte aangedaan hebben", beweert Deschacht. 

'Oli' polste zelf even bij zijn tafelgasten of zij in hun carrière altijd meerdere paren voetbalschoenen bij hadden. Waarop zowel De Vlieger als Peeters zelfzeker ja knikten. Zowel Bornauw als Deschacht weten dus wat hen te doen staat. 

Mathias Vranckx

Jupiler Pro League \\ Anderlecht \\ KRC Genk \\ Sporting Lokeren
 
 
Reacties.