Kortere zomermercato en zelfs géén wintertransfers? Mannaert heeft een plan: "Drie verschillende ploegfoto's, dat is toch bizar?"


Foto: © photonews 04 december 2018 20:54

Krijgen we in België binnenkort een zomertransferercato tot 15 augustus en zelfs geen transferperiode in januari? De profclubs zijn alvast voorstander om het systeem om te gooien, met Club Brugge-manager Vincent Mannaert op kop.

"Veel clubs beseffen dat we Engeland moeten volgen", zegt Vincent Mannaert, manager van Club Brugge, in Het Nieuwsblad. "Nu duurt zo'n zomermercato acht weken - van 1 juli tot 31 augustus - en dat is te lang. Als je ziet dat het niet loopt in de eerste matchen, worden er nog enkele nieuwkomers gehaald."

Hoe korter de transferperiode, hoe beter de clubs moeten werken - Mannaert

"Als de transferperiode korter wordt en zelfs afsluit voor de eerste competitiewedstrijd, zal dat de kwaliteit verhogen. De clubs zullen beter voorbereid moeten zijn en hun scouting moeten intensifiëren, want fouten gaan ze niet meer kunnen corrigeren", legt hij uit. Het huidige voorstel is wel om niet bij de start van de competitie, maar wel op 15 augustus af te sluiten en zo niet achter te raken op het buitenland.

Over de wintertransferperiode is de manager duidelijk. "Volledig afschaffen is nu niet realistisch", zegt hij. "Laten we dus eerst inkorten en pas later afschaffen. En zelfs bij een afschaffing moeten uitzonderingen mogelijk zijn. Als clubs een zwaar geblesseerde speler hebben, moeten ze in januari altijd de kans hebben om die te vervangen", vindt Mannaert.

Eén ploegfoto

"Dan moet er ook nog maar één ploegfoto worden genomen. Tegenwoordig nemen veel clubs een foto in juli. Eind augustus moeten ze weer eentje nemen en in januari nog eentje. En telkens ziet het team er helemaal anders uit. Dat is toch bizar?"

Jupiler Pro League \\ Club Brugge
 
 
 
Reacties.