Snelders stelt zich vragen bij beleid van Anderlecht: "Ik zou als Trebel ook 'bedankt Mogi' zeggen"


Foto: © photonews 04 december 2018 19:00

Anderlecht heeft grootse plannen, zo onthulde Michael Verschueren vorige week. Samenwerkingen met clubs in China en de VS, ex-spelers aantrekken om het Anderlecht DNA terug te halen, de academy uitbouwen... Maar het eerste werk zou wel de ploeg moeten zijn.

Het is geen overdreven stelling om te zeggen dat er op dit moment een stuk of vier-vijf ploegen sterker zijn dan Anderlecht. En dat betekent: dreiging om Europees voetbal of zelfs play-off 1 te missen. "Het is zoals tijdens de zomer: heel grootse plannen rond het veld, maar op het veld een ploeg die veel minder is dan de ambities die ze uitspreken", aldus Eddy Snelders.

Er zijn voorbeelden van clubs die nog zo te werk gingen. "Lierse bijvoorbeeld. Die hebben ook enorm geïnvesteerd rond het veld, maar het betekende hun faillissement. Voor de mensen die komen kijken, telt er maar één ding: wat er op de groene mat gebeurt. De harde realiteit is dat Anderlecht daar met een probleem zit."

Er is met geld gesmeten

Ook met het geld dat naar 'de sterkhouders' ging. "Dan heb je een Trebel die daar leuk zijn steun aan Mogi Bayat uitspreekt. Het zal wel zijn! Hij had nooit gedacht zo'n mooi contract te kunnen versieren bij Anderlecht. Dan zou ik ook 'dank je wel Mogi' zeggen en 'ik zal u hier eens steunen'. Maar voor de rest maakt hij één goal per jaar."

"En dan heb je nog die aankopen die als vriendendienst geklasseerd worden. (Musona, Milic) Er is met geld gesmeten en niemand lost de verwachtingen in. Dan heb je wel een mecenas die straks zijn portefeuille nog wel eens zal opentrekken, maar het zal nodig zijn. Alleen ben ik benieuwd waar ze die witte merels gaan vinden."

Jupiler Pro League \\ Anderlecht
 
 
 
Reacties.