Igor De Camargo graaft in zijn Belgisch verleden: "Sef Vergoossen trilde als een espenblad"


Foto: © photonews 04 december 2018 19:37

Een Braziliaanse goalgetter kwam op 17-jarige leeftijd naar België. Toen kende niemand hem nog, nu zo goed als iedereen. Zijn professionele carrière zit er nog niet op, maar de spits kan wel al eens terugkijken.

De Braziliaan werd een Belg, of toch een Braziliaanse Belg. Je moet het maar doen, op je zeventiende de stap in het onbekende zetten en je familie en vrienden achterlaten in een warm sambaland. Dit allemaal om in het koude en grauwe België profvoetballer te worden. De volharding zat er bij De Camargo van jongs af aan in.

Zaventem

Al ging niet alles altijd van een leien dakje. Dat zegt De Camargo zelf in Sport/Voetbalmagazine. "Ik kwam hier op de luchthaven in Zaventem aan. Iemand zou me staan opwachten, maar nee hoor, er was niemand. Ik begon dan maar wat rond te dwalen en op een gegeven moment tikte er iemand op mijn schouder. Het was gelukkig de man die me moest komen ophalen. Hij sprak een mengeling van Portugees, Spaans en Italiaans", lacht de KV Mechelen-speler.

Er waren natuurlijk ook hoogtepunten. "Ik zal mezelf altijd herinneren waar ik mijn eerste doelpunt scoorde, op Beveren. Vorige zomer speelden we met Mechelen een oefenwedstrijd op Beveren. Toen vertelde ik mijn zoontje Enzo, weet je dat papa hier zijn allereerste goal scoorde?"

De Camargo had ook het genoegen om met Racing Genk tegen Real Madrid te spelen. Een andere onvergetelijke ervaring voor de aanvaller. "Ik mocht op Real Madrid invallen toen we 5-0 achter stonden. Trainer Sef Vergoossen riep me bij zich. Toen hij me vastgreep, trilde hij als een espenblad. Hij was zichzelf niet meer, zo zenuwachtig. Ik zei: coach, laat me maar lopen en ik zal proberen wat te doen", grinnikt de ex-Standardspeler. 

Niet Cristiano

"Na de match wisselde ik nog truitjes met Roberto Carlos aangezien Ronaldo, de Braziliaan, niet meedeed. Al was ik hier ook meer dan tevreden mee hoor", knipoogt De Camargo. 

Jupiler Pro League \\ Beker van België \\ KRC Genk \\ Standard \\ KV Mechelen
 
 
 
Reacties.