Videoanalist vergelijkt: "Martinez is het meeste met data bezig, Ferrera met beelden, op het fanatieke af"

04 december 2018 11:05

Videoanalist Herman De Landtsheer maakte deze zomer de overstap van de Rode Duivels naar AA Gent. Hij werkte bij de nationale ploeg intens samen met Martinez en maakt de vergelijking met de vele andere coaches waar hij al mee samenwerkte.

"Als ik kijk naar het totaalplaatje, qua analyse, data en beelden, is Martinez de trainer die er het meeste aandacht aan besteed", aldus De Landtsheer in een gesprek met Voetbalkrant.com. "Anderzijds heb je er ook meer tijd voor bij de nationale ploeg. Bij een club heb je een veel kortere tijd tussen twee wedstrijden."

Hij werkte samen met nog heel wat andere bekende namen. "Iemand die enorm veel met beelden bezig was, was Emilio Ferrera, dat was op het fanatieke af." Andere coaches gebruiken de analyses op een andere manier. "Op vlak van video en data waren de andere coaches er minder mee bezig. Sommigen leggen liever focus op motivatie, de mentaliteit dan de analyse."

Dat wil niet zeggen dat die coaches de data links laten liggen. "Georges Leekens is zeer geïnteresseerd in gegevens en data van spelers zelf. Peter Maes is dan weer iemand die meer op het trainingsveld zijn manier van werken wil naar voor brengen. Hij bekijkt de beelden dan vooral zelf, om daar de punten uit te halen waar hij op training wil op hameren."

Sander De Graeve

Beker van België \\ KAA Gent \\ België
 
 
Reacties.