Opmerkelijk: meer dan de helft van de profclubs stuurt kat naar overleg over makelaars


Foto: © photonews 05 december 2018 08:21

De macht van de makelaars moet ingeperkt worden, dat is dankzij de operatie 'Propere Handen' wel duidelijk geworden. De profclubs werden daarop uitgenodigd bij de Pro League, maar meer dan de helft kwam simpelweg niet opdagen.

Alle clubs kregen de kans om te overleggen met Melchior ­Wathelet, de Waalse politicus die de werkgroep rond de makelaars leidt, in een reeks van drie vergaderingen. Eerst de G5, dan de K11, dan 1B.

Het opvallende is dat slechts 11 van de 24 profclubs kwamen opdagen. Dat waren de grote vijf (Anderlecht, Club Brugge, Standard, Genk, Gent), drie van de K11 (Waasland­-Beveren, Lokeren en Eupen) en drie van 1B (Westerlo en Union, OHL). Dat meldt Het Nieuwsblad. 

De aanwezigen waren het snel eens over de controle van betalingen aan makelaars, regels als een beperkt aantal spelers per makelaar per club of een maximale vergoeding lagen moeilijker. Op 17 december stelt de commissie-Wathelet haar plannen voor aan de profclubs.

Jupiler Pro League \\ 1e klasse B \\ Beker van België \\ Anderlecht \\ Club Brugge \\ KRC Genk \\ KAA Gent \\ Sporting Lokeren \\ Standard \\ Westerlo \\ SK Deinze \\ Eupen \\ OH Leuven \\ Union SG \\ KV Mechelen \\ Waasland-Beveren
 
 
 
Reacties.