Witsel miste in China-periode al eerder transfer naar Bundesliga: "Cannavaro wou me niet laten gaan"


Foto: © photonews 05 december 2018 12:37

Axel Witsel's ommetje in China, er is al veel over gezegd en gesproken. Nu komt er aan het licht dat Fabio Cannavaro, Witsel's voormalige coach bij Tianjin Quanjian, destijds zijn Italiaanse trots iets te veel liet spreken.

De Italiaan trainde Witsel tussen 2016 en 2017 in China. Op een gegeven moment kwam klaarblijkelijk Bayern München op de proppen voor de Rode Duivel. Witsel zegt er zelf dit over tegen Bild. "Fabio wilde me niet laten gaan, dat maakte hij al vrij vlug aan me duidelijk. Ik zat overigens ook nog maar een half jaar in China. Zo raakte dat boek snel gesloten", weet Witsel. Ook Juventus was geïnteresseerd, maar de ex-Standardspeler wimpelde de Oude Dame dan weer zelf af. Begrijpen wie begrijpen kan. 

Vingerknip

Gelukkig is alles uiteindelijk in de plooi gevallen voor de middenvelder. Borussia Dortmund was de ideale club voor hem. Zijn prestaties spreken voor zich. Om je in een vingerknip in zo'n team te integreren, dat is niet makkelijk. Witsel deed het. "Ik ben er nu van overtuigd dat Dortmund de juiste keuze was. Het was een uitdaging, maar die ging ik graag aan", besluit de Belg vol zelfvertrouwen. 

Bundesliga \\ Borussia Dortmund
 
 
 
Reacties.