Veel positieve reacties op Gents sfeervak, maar toch ook een puntje van kritiek

05 december 2018 19:38

Gent won de bekermatch tegen Beerschot Wilrijk met 3-0, maar na de wedstrijd ging ook het 'nieuwe sfeervak' bij de thuisploeg over de tongen. Er was een duidelijk, positief verschil met de andere thuiswedstrijden, maar er was ook een puntje van kritiek.

“Het sfeervak werkt”, zegt Dirk Vos, de woordvoerder van de Gentse supportersfederatie. “Het stadion en de spelers hebben het gevoeld en gehoord. Dit was de sfeer van vanouds zoals iedereen die wenst.”

Ook Kenny Sergeant, van supportersclub ‘Buffalo Bulls’ is blij met het sfeervak. “Ik ben zeker pro. De sfeer is anders dan bij gewone thuiswedstrijden. Het leunt nu iets meer aan bij een uitwedstrijd, waar de sfeermakers allemaal samen zitten.”

Maar Sergeant heeft ook een puntje van kritiek op het initiatief van de Oost-Vlaamse club. “Ik ben niet akkoord met de manier waarop er gecommuniceerd is. Veel leden van onze supportersclub reageerden gefrustreerd.”

“Tijdens de competitiematchen mogen we achter de goal plaatsnemen, daar waar het meeste sfeer wordt gemaakt. Maar nu, als het sfeervak daar is, dan zijn onze abonnementen daar niet van tel.”  

Hannes Van Gael

Beker van België \\ KAA Gent \\ Beerschot
 
 
Reacties.