KV Mechelen slaat toe in slotkwartier en heeft opnieuw scalp te pakken van 1A-club


Foto: © photonews 05 december 2018 22:21

De leider uit 1B tegen een staartploeg uit 1A: dat moest een spannende pot bekervoetbal opleveren en dat deed het ook. Het ging goed op en af met beide teams die hun periodes hadden. Van KVM ging net iets meer overtuiging uit en dat was ook te zien in het slot. Engvall zorgde voor de verlossing.

Mechelen nam de wedstrijd in handen in het openingskwartier. Het ging lekker combineren en zocht vooral diepgang op de linkerflank. Die goede periode leidde tot slechts één noemenswaardige poging. Het begon allemaal bij Van Damme, die de ruimte vond en vervolgens knap opende op rechts.

De voorzet die volgde werd afgeslagen, maar zo belandde het leer wel opnieuw bij Van Damme. De middenvelder haalde stevig uit vanuit de tweede lijn. Een snelle reactie van De Wolf was hoognodig om de 1-0 te verijdelen.

Deschacht ei zo na doelpuntenmaker

Lokeren reageerde wel na dat eerste kwartier en ging nadien meer op de helft van de tegenstander voetballen. Hoewel de Lokerse opleving van korte duur was, had die op een stilstaande fase ook wel de 0-1 kunnen opleveren. De kopbal van Deschacht leek bestemd voor de linkerhoek van het doel, maar Lemoine zag het gevaar en kopte opnieuw in hoekschop.

Met Van Damme als recuperator en Storm als man van de actie zette KV nog eens aan. Storm kwam naar binnen en joeg het leer van in de zestien over. Ook vlak na de hervatting lag een actie van Storm aan de basis van het gevaar. Diaby werkte diens voorzet bijna in eigen doel. Opnieuw hield een reflex van De Wolf Lokeren overeind.

Lokeren komt gretige start thuisploeg te boven...

Gelijkaardig met het verloop van de eerste helft kwamen de bezoekers de gretige start van de 1B-club wel enigszins te boven. Bewijs hiervan was de kans voor Tirpan, die alle tijd kreeg om uit te halen. Verrips haalde zijn schot knap uit de rechterbenedenhoek en tikte in hoekschop.

Maar KV vindt nog laatste adem

Op een volgend schot verkeek de Nederlandse doelman zich wel bijna. Ongetwijfeld was hij blij dat hij bijstand kreeg van Cocalic. De periode van stevige Lokerse greep op de match hield deze keer langer aan, maar in de slotfase kwam Mechelen er weer helemaal door. Tainmont bood Engvall de 1-0 aan en De Camargo deed met een heerlijke trap de boeken toe.

Beker van België \\ Sporting Lokeren \\ KV Mechelen
 
 
 
Reacties.