Pelé komt met kritiek op landgenoot Neymar en vergelijkt zich met Mbappé: "God heeft jou een geschenk gegeven"

05 december 2018 12:14

Terwijl alle voetbalgrootheden in Parijs zaten voor de uitreiking van de Gouden Bal, zat superster Neymar thuis op zijn gemakje op de PlayStation, 'Call of Duty, Black Ops' te spelen. Braziiliaans topscorer aller tijden Pelé heeft genoeg van de fratsen van zijn landgenoot.

De twaalfde plaats waarop Neymar in de Gouden Bal-ranking eindigde heeft meer dan waarschijnlijk wel iets te maken met zijn afwezigheid. Velen hadden hem een paar plaatsen hoger verwacht, hijzelf waarschijnlijk ook. Pelé beseft in Folha de Sao Paulo dat het zo niet verder kan.

God

"Over laatst kwam ik twee keer naar Europa en sprak ik met Neymar. Ik zei hem dat God hem gezegend heeft met een bepaald geschenk en dat hij dat moet koesteren. Die randzaken maken alles veel moeilijker." Pelé wordt ook al lang vergeleken met Neymar's boezemvriend Mbappé. "Ik kan die mensen geen ongelijk geven, we lijken veel op elkaar, ook al ben ik al veertig jaar gestopt", lacht de ex-spits.

Toch schat de Perla Negra (bijnaam Pelé, nvdr.) Neymar nog iets hoger in dan de Fransman. "Neymar is de meest complete voetballer van Paris Saint-Germain. In Europa hoor je wel vooral veel over Mbappé spreken", ondervond Pelé. Wat ongetwijfeld te maken heeft met zijn nog piepjonge leeftijd. 

Ligue 1 \\ PSG
 
 
 
Reacties.