Tom Van Imschoot ziet de hemel opklaren en reageert op sollicitaties van Claes en Rocha voor rood: "Fases nog eens herbekijken"


Foto: © photonews 05 december 2018 18:58

Lommel SK pakte na een potige match de drie punten mee naar huis op het veld van Oud-Heverlee Leuven. Glenn Claes en Leandro Rocha ontsnapten aan rood, al wilde Tom Van Imschoot liever nog even wachten om zijn oordeel te vellen.

Tom Van Imschoot vroeg en kreeg een reactie na de pijnlijke 3-1 nederlaag van zaterdag tegen datzelfde OHL. "Een fantastische overwinning, zeker op gebied van mentaliteit", glunderde de Lommel-coach. "Zaterdag kregen we hier een tik, maar na deze zege klaart de hemel opnieuw op met een 6 op 9. We voetbalden bij momenten heel goed en waren erg gevaarlijk op stilstaande fases."

"Op onze linkerflank kwamen we wat in de problemen door de infiltraties van Duplus. Maar na de inbreng van Brebels stond het beter. En dan zie je dat Rocha het weer doet. Hij is ontzettend belangrijk voor ons."

Geen rood voor Claes en Rocha

Toch mochten ze bij Lommel tevreden zijn dat de match met 11 beëindigd werd. Rocha ging fors door op Moore, Claes reageerde dan weer met een halve kopstoot. "Dat zijn fases die ik nog niet goed bekeken heb", aldus Van Imschoot. "Ik hoorde wel dat Claes reageerde. Verstandig is dat niet, zeker niet als je voorstaat. Het is niet leuk dat je net alleen door bent, maar dan moet je professioneel reageren."

Lommel springt over Westerlo naar de 4e plek. "Zoals ik al zei: het ligt allemaal heel dicht bij elkaar. Met Westerlo en OHL hangen we rond die 4e plaats. Het zijn vaak details die voor de beslissing zorgen."

1e klasse B \\ OH Leuven \\ Lommel SK
 
 
 
Reacties.