Oorzaak helikoptercrash voorzitter Leicester City achterhaald: "Iets mis met de pedalen"


Foto: © photonews 06 december 2018 21:35

De Thaïse voorzitter van Leicester City en OHL, Vichai Srivaddhanaprabha, kwam eind oktober om in een helikoptercrash. Tot op vandaag was de oorzaak van de crash net buiten het King Power Stadium niet achterhaald. Nu is er eindelijk duidelijkheid.

De pedalen in de helikopter zouden niet naar behoren gewerkt hebben. Je denkt dan, wat hebben pedalen in godsnaam met een helikopter te maken? Deze staan in connectie met de rotorbladen. Doordat de pedalen niet deden wat ze moesten doen, begon het vliegend gevaarte steeds heviger naar rechts uit te wijken. Dat weet BBC

De piloot kreeg dit niet meer hersteld en de gruwelijke gevolgen zijn ons intussen allen bekend. Het toestel stortte een kleine kilometer naast het stadion van Leicester City neer, met hierin de voorzitter van de Premier League-kampioen van 2016 en nog vier andere inzittenden. Niemand overleefde de crash. 

AW 169

Vele Engelse voetbalsupporters hebben het vandaag nog zeer moeilijk met wat er gebeurd is, omdat verschillende mensen de AW 169 een paar minuten voor opstijgen nog duchtig filmden en fotografeerden op de grasmat van The Foxes. Hier steeg de heli namelijk op. Een tragische gebeurtenis, maar nu is er tenminste toch duidelijkheid voor de familie en de vrienden van de slachtoffers. 

Premier League \\ Leicester City
 
 
 
Reacties.