Drie redenen waarom Waasland-Beveren zich herlanceert tegen Club Brugge

06 december 2018 18:40

Vrijdagavond om 20u30 staat Waasland-Beveren - Club Brugge op het programma. In veel opzichten een wedstrijd om duimen en vingers bij af te likken. De Waaslanders zitten in een moeilijke periode, maar wij vonden toch drie redenen waarom nieuwe coach Custovic mag hopen op een zege van zijn selectie.

1) Heenronde in hol van de leeuw eindigde op 1-1

Halverwege oktober bleef Club Brugge in het eigen Jan Breydel op 1-1 steken tegen het toen nog Waasland-Beveren van Yannick Ferrera. Ondertussen stapelden de Oost-Vlamingen de gelijkspellen op. Vandaag staan ze op acht. Toch was dat punt in Brugge oververdiend. Vellios veegde een treffer van Vanaken uit.

Geel en blauw had zelfs drie punten kunnen meegraaien op Club. Ampomah trof de lat en Letica stond met de daver op het lijf te keepen, waardoor de uitoverwinning van het jaar nooit dichterbij kwam als toen. Leko greep naarmate het seizoen vorderde in door Horvath in de kooi te zetten.  

2) Nieuwe coach, hernieuwde moed

Adnan Custovic nam halverwege november over van Yannick Ferrera. Vanderhaeghe's aanstelling bij Kortrijk verliep niet zonder slag of stoot, gezien zijn Oostende -en Gent-verleden. De Waaslandse fans hadden daarentegen totaal geen probleem met Custovic. Hij heeft ervaring en kent onze competitie. We hebben voor de volle honderd procent vertrouwen in hem. Enkel de punten moeten nu nog komen. Maar dat heeft tijd nodig", klinkt het bij een supporter. 

3) Blessure-tsunami Club Brugge

Danjuma, Dennis, Diatta, Clinton Mata, Rezaei, Vossen en ga zo maar door. Dat is de overvolle ziekenboeg van Club Brugge. Vergeet zeker ook niet dat Poulain en Denswil nog maar net uit blessure terugkomen. Als er mogelijkheden liggen voor de Leeuwen, liggen ze er hier en nu. Leko mist zijn flankspelers en moet onervaren beloften als Fadiga, Ngonge en Baiye in de kern brengen. Als ik Waasland-Beveren was, zou ik bloed ruiken.  

Jupiler Pro League \\ Club Brugge \\ Waasland-Beveren
 
 
 
Reacties.