Onderzoeksjournalist weet wat er bij Belgische eersteklasser gebeurt: "Officieel heeft hij de club verkocht, maar..."


Foto: © photonews 06 december 2018 14:15

Onderzoeksjournalist Romain Molina heeft diep gegraven in de donkere krochten van het voetbal. En daarbij kwam ook België op de radar. Meer bepaald Moeskroen en hun relatie met Pini Zahavi, de Israëlische supermakelaar van wie beweerd wordt dat hij achter de schermen nog de touwtjes in handen heeft.

Molina is daar echter zeker van. "Zwart op wit zal je nergens vinden dat Zahavi nog altijd iets te maken heeft met Moeskroen. Op papier staat zijn naam nergens. Daar is hij heel sterk in. Officieel heeft hij de club verkocht, maar dat hij nog invoed heeft, is zeker", zegt Molina bij Sporza.

"De huidige Thaise eigenaar Pairoj Piempongsant is al 15 jaar een zakenrelatie van Zahavi. De huidige sportief directeur, Jurgen Rober, werkte jaren samen met Fali Ramadani. Ramadani is een Albanese makelaar waarmee Zahavi nu samenwerkt. Ik denk dat Ramadani de opvolger wordt van Zahavi."

Waarom?

Maar waarom? Wat heeft een manager als Zahavi te winnen bij een club als Moeskroen. "Enerzijds helpt hij met dat soort clubs kleinere makelaars om hun spelers te stallen. Op de dag dat die kleine makelaars een hele goede speler hebben, verwachten ze dan een wederdienst. Daarnaast dient het om het verbod op Third-Party Ownership te omzeilen."

Beker van België \\ KV Oostende \\ Moeskroen
 
 
 
Reacties.