Beerschot-Wilrijk komt goed weg na racistische spreekkoren: "Sensibiliseren in plaats van ..."

07 december 2018 19:53

Dat bepaalde Beerschot-fans geen katjes zijn om zonder handschoenen aan te pakken, weten we al langer. In de wedstrijd tegen Westerlo lieten ze zich van hun slechtste kant zien door racistische dingen richting 't veld te roepen. De KBVB wilde eerst een boete opleggen, maar kiest nu voor iets anders.

Het Nieuwsblad laat weten dat de oorspronkelijke straf, een geldboete van 2.000 euro, word omgezet in een sensibiliseringscampagne. Dit houdt in dat de stadionspeaker van de Ratten de komende drie thuiswedstrijden een sensibiliserende boodschap moet overbrengen aan gans het Kiel. Dit om zo niet enkel de supporters van Beerschot-Wilrijk te bereiken, maar met de bezoekers erbij twee vliegen in één klap te slaan. 

Negatief rapport

De paars-witte Antwerpenaren krijgen deze originele strafverandering omdat het niet de eerste keer is dat ze bij de Geschillencommissie van de Bond in opspraak komen. Het negatieve rapport van scheidsrechter Vermeiren heeft er wel degelijk ingehakt bij de Belgische Voetbalbond. Hopelijk brengt het nu ook iets op, want racisme hoort uiteraard niet thuis op en ook niet naast een voetbalveld. 

Mathias Vranckx

2e klasse \\ Tubeke \\ Beerschot
 
 
Reacties.