Mathieu Cornet opgevist uit de vergetelheid: "Coach had me gezegd mij klaar te houden"

07 december 2018 21:31

Mathieu Cornet kan zich weer volwaardig lid van de spelerskern voelen in Mechelen. In het begin van het seizoen leek hij nog dé spits waar zijn ploeg op rekende. Nadat Vrancken van Wijk opvolgde, was er lange tijd van Cornet geen sprake meer. Tot vorig weekend tegen Beerschot Wilrijk.

Zijn invalbeurt kreeg in de beker een vervolg met een basisplaats tegen Lokeren. "Het is verschillende maanden geleden dat ik nog eens aan de aftrap stond. Spijtig dat ik niet gescoord heb, maar ik heb hun verdediging wel moe gemaakt. Ik ging eraf en Engvall heeft gescoord. Nadien kwam er meer ruimte en maakte Igor de Camargo het af."

Ondanks zijn weinige speelminuten kwam deze kans niet helemaal uit de lucht gevallen voor Cornet. "De coach had me al verschillende weken gezegd om mij klaar te houden. Ik ben geblesseerd geraakt op een slecht moment. De ploeg maakte de klik en begon te winnen. Ik begrijp de keuze van de coach", doet de spits het relaas van zijn seizoen.

Ik ben hier om progressie te maken en matchen te winnen - Mathieu Cornet

Cornet is het alvast niet gewoon om op de bank te zitten. "Overal waar ik geweest ben, heb ik veel gespeeld. Ik ben hier om progressie te maken en matchen te winnen. Ik hoop op meer kansen, in de beker en zelfs in de competitie. Ik ben klaar als de coach mij vertrouwen wil geven. Is dat niet het geval, dan moet ik geduld tonen."

Kevin Vanbuggenhout

Jupiler Pro League \\ 2e klasse \\ Sporting Lokeren \\ KV Mechelen
 
 
Reacties.