Vormer keert terug naar de dag dat het voetbalschandaal losbarstte: "Wat Leko meegemaakt heeft, wens je niemand toe"

07 december 2018 07:08

Op tien oktober van dit jaar stond de Belgische voetbalwereld even stil. Operatie Propere Handen zorgde toen voor maar liefst 44 huiszoekingen en heel wat aanhoudingen in de voetbalwereld. Ivan Leko werd toen ook opgepakt voor verhoor, Vormer keert nog even terug naar die dag.

“In het begin weet je niet wat er ­gebeurt", aldus de Brugse kapitein in Het Nieuwsblad. "Ik kwam op de club en zag hier allemaal agenten staan. Ze zeiden: We moeten hier naar binnen. Ik zei: Sorry, ik heb geen sleutel. Toen zag ik de auto van de coach niet staan. Dan dacht ik: Wat is er nou aan de hand?"

Leko werd al vroeg in de ochtend uit zijn bed gelicht en meegenomen voor verhoor. "Toen hoorde ik binnen dat hij er niet was. Wat hij heeft meegemaakt, wens je niemand toe. We hebben er als spelers over gepraat, maar ik denk niet dat onze prestaties er onder hebben geleden. Dit zijn dingen die in Nederland ook gebeuren. Er gaat zoveel geld rond in dit wereldje, iedereen probeert wat te snoepen. Ik lees er wel over, maar ik hou me er niet mee ­bezig.”

Jupiler Pro League \\ Club Brugge \\ Waasland-Beveren
 
 
 
Reacties.