200e match, doelpunt én de zege, relaas van een perfecte avond: "Zelfs mijn moeder was hier"

08 december 2018 22:53

Voor de wedstrijd werd Canesin al in de bloemetjes gezet voor zijn tweedhonderdste match in het shirt van Oostende. De Braziliaan scoorde ook de winning goal én kreeg hoog bezoek.

"Het doet me uiteraard veel deugd. De hele avond was een droom. Mijn moeder zat met mijn kleine broer en mijn vrouw zelfs in de tribune." Het hartje na zijn doelpunt was ongetwijfeld voor hen. "Het raakte me echt, het was al meer dan twee jaar geleden dat ze nog eens op bezoek kon komen, maar nu had mijn broer net twee maanden vakantie."

Bovendien was zijn goal een beauty. "Het was ook geen lelijke goal, dat klopt. Dat een-tweetje met Zivkovic en dan die afwerking. Het is een van de mooiste goals die ik ooit maakte. 

Onder Gert Verheyen beleef ik weer plezier aan het voetbal -Fernando Canesin

Tweehonderd matchen voor dezelfde club, het zijn indrukwekkende cijfers voor een 25-jarige. "Er waren al mogelijkheden om te vertrekken, maar ik ben hier graag", lachte hij. "Ik zit ook opnieuw in een goeie periode. Onder Gert Verheyen beleef ik weer plezier aan het voetbal en kan ik opnieuw het verschil maken."

"Dat het publiek van me houdt? Ik hou ook van hen. Telkens ze zingen, geeft dat een fantastisch gevoel. Ik ben blij dat mijn moeder het ook kon meemaken, zo ziet ze hoe het hier is voor me. Toen ze ooit tegen Standard kwam kijken, scoorde ik ook, zelfs met mijn knie."

Sander De Graeve

Jupiler Pro League \\ Sporting Lokeren \\ KV Oostende
 
 
Reacties.