Canesin knalt Oostende naar winst in jubileummatch, Lokeren alleen laatste

08 december 2018 21:53

Sporting Lokeren heeft de slechte reeks niet kunnen doorbreken, op bezoek bij Oostende ging het met 1-0 onderuit. Jubilaris Canesin maakte het enige doelpunt.

De partij begon in moeilijke omstandigheden. Het regende oude wijven en de rukwinden zorgden ervoor dat bijna iedereen nat werd, waar je ook zat. We moeten wel een pluim geven aan de tereinverzorgers want het veld lag er gezien de omstandigheden erg bespeelbaar bij.

Tweehonderdste wedstrijd

Lokeren begon met Rassoul op de tien en Terki schoof naar de flank om de geblesseerde De Ridder te vervangen. Bij Oostende begon Lombaerts aan de partij in de defensie, Milovic zat op de bank. Voor Fernando Canesin was het een speciale avond, hij speelde zijn tweehonderdste wedstrijd in het shirt van Oostende.

Over de eerste helft moeten we niet veel zeggen, het ging vooral gelijk op en het niveau lag niet enorm hoog. Vooral de Lokerse vleugelverdedigers stonden te krasselen. Vooral de voorzetten van Tirpan waren de hele wedstrijd een bron van frustratie bij de Lokeraars.

Bij Oostende kwam het meeste gevaar van Canesin én Indy Boonen. Die laatste bewees waarom hij steeds meer kansen krijgt van Gert Verheyen. Gescoord werd er niet voor de koffie, en ook na de rust was het lang wachten op gevaar. Het was wel Oostende dat de match in handen nam.

Canesin doet het!

Zivkovic, die tot dan toe matig bezig was, legde plots mooi af voor Canesin en die knalde in de kruising. In zijn tweehonderdste wedstrijd voor Oostende zorgde hij zo voor de driepunter. Lokeren porbeerde nog door enkele aanvallende krachten in de strijd te gooien, maar scoren lukte niet meer. Lokeren neemt zo de laatste plaats over van Waasland-Beveren.

Sander De Graeve

Jupiler Pro League \\ Sporting Lokeren \\ KV Oostende
 
 
Reacties.