Roef&Custovic

08 december 2018 10:18

Net wanneer zo goed als niemand het nog voor mogelijk achtte, begonnen de Leeuwen weer te brullen. Waasland-Beveren boekte de eerste thuiszege van het seizoen én onder Custovic én tegen kampioen Club Brugge. "Ja, het was feest in de kleedkamer!"

"Deze drie punten hebben we verdiend - op basis van de mentaliteit, het enthousiasme, de vechtlust", vond trainer Adnan Custovic. "Toegegeven, op het einde was ik wel wel enorm nerveus. Penalty, geel, rood, goal… Maar we hebben getoond wie we zijn. We hebben gepusht, risico’s genomen en dat werd beloond."

"Tegen Moeskroen en Eupen had iedereen verwacht dat we zouden winnen en deden we het niet, nu had niemand het verwacht en winnen we wel. Zo zie je maar dat alles mogelijk is in voetbal. Dit zal iedereen een boost geven - spelers, staf, directie, supporters – en nu moeten we zo doorgaan", zei de coach.

Davy Roef had ook een groot aandeel in de zege met enkele puike reddingen. "Voetbal is een raar spelletje", lachte hij. "Winnen wil je natuurlijk altijd doen, maar vandaag hadden we net dat tikkeltje geluk en de kwaliteit die de vorige weken ontbrak. Het doet zo'n enorme deugd na al die maanden zonder thuiszege."

Dan nog uitgerekend tegen de landskampioen. "Met 4 op 6 zijn wij misschien wel het zwarte beest van Club Brugge en dat is volledig onze eigen verdienste. Of dit ons nu een klik kan geven? Als we van Club kunnen winnen, moeten we sowieso van nog ploegen kunnen winnen."

Yannick Lambrecht

Jupiler Pro League \\ Club Brugge \\ SK Beveren
 
 
Reacties.