De wisselvalligheid van Club Brugge heeft een mentale en geen voetballende oorzaak: "Dit is onaanvaardbaar"

09 december 2018 13:46

Ivan Leko deed zijn uiterste best om het te verbergen, maar zijn ergernis na de nederlaag van Club Brugge in Beveren sijpelde toch naar buiten. Vooral door de lakse prestatie van zijn ploeg. "Dit kan gebeuren, maar zo is het toch moeilijk te accepteren."

De gemakkelijke verklaring was de talrijke lijst met afwezigen. "We kunnen stellen dat we ze misten, ja. Op de flanken zie je minder snelheid en individuele acties, maar ik en de staf moeten daar maar oplossingen voor vinden. De realiteit is en blijft dat we verloren hebben in Beveren en dat ligt niet alleen aan de afwezigen", oordeelde Leko. Het probleem was immers niet voetballend, dan wel mentaal.

"Bij sommigen zie ik een hele grote motivatie voor de Champions League die ik niet zie tegen pakweg Waasland-Beveren. Dat is menselijk, maar bij een topclub is het onaanvaardbaar." De verklaring(en)?

"Decompressie? Dat staat niet in mijn woordenboek. Een mentaliteitsprobleem? Niet van het geheel, want we beschikken voor 80-90% over een fantastische groep, maar sommige uitzonderingen zijn te veel met andere zaken bezig. Dan zeggen ze ‘coach, ik ben niet 100%’ of ‘wanneer spelen we tegen Dortmund?’ Dat kan niet in mijn ogen", klonk Ivan Leko resoluut.

Yannick Lambrecht

Jupiler Pro League \\ Club Brugge \\ SK Beveren
 
 
Reacties.