"Dat zou van weinig respect getuigen": Bölöni puzzelde noodgedwongen nog tot twee keer toe aan zijn basisopstelling op zondag

10 december 2018 10:06

Laszlo Bölöni is er de man niet naar om theater te spelen met zijn tegenstander. Toch kwam hij verrassend uit de hoek met zijn opstelling tegen Cercle Brugge, waarbij hij nog meermaals bijstuurde ... op zondag zelf!

"Normaal gezien weet ik twee dagen op voorhand hoe ik ga spelen en is daar bij iedereen duidelijkheid over, maar nu lagen de kaarten anders", aldus Bölöni.

Door blessures en schorsingen achterin en op het middenveld was het voor de Roemeense hoofdcoach van The Great Old puzzelen en blijven puzzelen. "Haroun zei dat het wel zou lukken, maar dat hij niet 100% was. Dus besloot ik om Yatabaré te gebruiken ... Maar die zei hetzelfde."

Geen verstoppertje

"Ik had geen zin om verstoppertje te spelen en ze allebei, net als Borges, te laten opwarmen. Dat zou van weinig respect getuigen naar mijn collega toe." En dus koos hij voor een vijfmansdefensie, waarbij Borges kwam bijpikkelen op het middenveld én met Refaelov in een iets lagere rol. "Daar speelde ik nog niet, maar ik help mijn ploeg waar ik kan", aldus de co-matchwinnaar met twee goals.

Rest de vraag: wat volgende week tegen Waasland-Beveren? Yatabaré viel laat in, maar pakte zijn vijfde gele kaart en is er niet bij. Haroun sukkelt nog een beetje met een kneuzing op de quadriceps, al lijkt hij in principe fit te moeten raken tegen volgende week.

Aernout Van Lindt

Jupiler Pro League \\ Antwerp \\ Cercle Brugge
 
 
Reacties.