The Great Old, een klauwende leeuw, leuke matchen vs Club, Genk en Anderlecht in de drop

10 december 2018 16:56

Ook in het seizoen 2018 - 2019 staan we de hele week voor jullie klaar in de Jupiler Pro League op alle velden en in ons kantoor. Op maandag mag u dus ook naar wekelijkse gewoonte een nabeschouwing verwachten met toppers én floppers.

TOP

Zolang de Leeuw kan klauwen ...

Neen, dit is geen pamflet voor Theo Francken of de N-VA, maar wel een lofzang op Waasland-Beveren. Niet dat de Wase Leeuwen voetballend plots fel verbeterden, dat zou een brug te ver gaan zijn.

Maar op moed, doorzettingsvermogen en karakter pakten ze wel de scalp van - een weliswaar amechtig - Club Brugge. En zo zijn ze van de laatste plaats weg.

De ploeg van't stad

Net als Club Brugge ging ook Cercle Brugge met de billen bloot, in eigen huis dan nog wel tegen een werkelijk oppermachtig Antwerp. En dan nog was de coach niet (helemaal) tevreden over het niveau van zijn ploeg.

Bölöni had deels gelijk, maar houdt zijn troepen vooral erg gretig op die manier. Die honger kan voor een erg mooie lente zorgen in Deurne-Noord. Want Europees voetbal? Dat is al lang geen verre droom meer, de kwaliteit is er alvast. 

Geen winnaars, maar de neutrale kijker zeker geen verliezer

STVV - Standard, KRC Genk - KV Kortrijk en Anderlecht - Charleroi eindigden alledrie op een gelijkspel. Geen winnaars dus in die drie matchen.

En toch ook geen echte verliezers, want alle zes de teams hadden wel iets om op af te dingen en speelden al bij al goed voetbal. Het ontbrak aan details, maar in vergelijking met vele andere clubs toonden ze toch nog kwaliteit.

FLOP

Efficiëntie

Géén kwaliteit voor de doelmond bij leider KRC Genk. Net als in Moeskroen enkele weken geleden en in nog al een paar matchen ging de bal er opnieuw erg moeilijk in.

Wie 26 kansen krijgt en er maar eentje tegen de touwen krijgt? Die kan in de problemen komen. KV Kortrijk had zelfs op een diefje kunnen gaan winnen in de Luminus Arena. Het zal beter moeten in Europa.

Club is 'het' kwijt

Over Club Brugge viel vrijdagavond echt niets positiefs te zeggen. Het was ronduit triestig en daarvoor is enkel en alleen het aantal geblesseerden een te gemakkelijk excuus.

Neen, blauw-zwart is zijn aura van onoverwinnelijkheid kwijt. Het was dat overigens vorig jaar in de play-offs al aan het kwijtraken, dus echt nieuw is het niet - ondanks de titel. Dan maar voortborduren op een goed Europees verhaal en nog eens stunten, deze keer tegen Atlético Madrid?

Anderlecht maakt het niet af

RSC Anderlecht speelt met een erg jeugdig elftal heden ten dage. En zoiets kan al eens punten kosten. Of het enkel aan de jeugd lag? Dat zou ook een te makkelijk excuus zijn.

Paars-wit heeft het moeilijk om een match af te maken en dat wreekt zich al eens, zo ook tegen Charleroi. Die hadden dapper gestreden en kregen zo waarvoor ze kwamen: een knap punt.

Aernout Van Lindt

Jupiler Pro League \\ Champions League \\ Europa League \\ Anderlecht \\ Antwerp \\ Charleroi \\ Club Brugge \\ KRC Genk \\ KAA Gent \\ Standard \\ Cercle Brugge \\ KV Kortrijk \\ SK Beveren
 
 
Reacties.