? Tottenham en Liverpool kruipen door het oog van de naald, knappe goal Dembélé, wat gebeurde er nog allemaal op dinsdagavond in CL?

11 december 2018 22:58

In de Champions League stonden naast het treffen tussen Club Brugge en Atlético Madrid nog zeven duels op het programma op dinsdagavond. Daarbij ook enkele belangrijke wedstrijden.

Groep A

In de groep van Club Brugge won Borussia Dortmund bij AS Monaco. Raphaël Guerreiro scoorde beide doelpunten bij de formatie waar Axel Witsel rust kreeg. Tielemans stond wel in de basis bij de thuisploeg. Door de 0-0 van Atlético tegen blauw-zwart is Dortmund groepswinnaar.

Groep B

Tottenham moest even goed doen tegen Barcelona als Internazionale zou doen tegen het al uitgeschakelde PSV om de volgende ronde te bereiken.

Dembélé had de Catalanen snel op voorsprong gebracht, maar ook PSV was via Chuckie Lozano snel op voorsprong gekomen. Icardi zette Inter op gelijke hoogte, het antwoord uit Spanje volgde via Lucas Moura. 1-1 in beide matchen, Tottenham met Vertonghen en Alderweireld zo naar de 1/8e finales.

Groep C

PSG had de schaapjes snel op het droge bij Rode Ster Belgrado, een doelpunt van Mo Salah zorgde er dan weer voor dat ook Liverpool doorgaat naar de achtste finales. Napoli blijft met lege handen en de derde plaats achter. (Lees meer over die gekke match, inclusief een horrortackle op Mertens HIER!)

Groep D

In groep D waren ze er al om 18.55 uur aan begonnen, al stond er niet al te veel meer op het spel: enkel voor plek 3 was het nog spannend.

In extremis!

Porto was al zeker van groepswinst en ging na een spectaculaire 2-3 zege in en bij Galatasaray naar een 16 op 18. Felipe, Marega (vanop de stip) en Sergio Oliveira wisten doelpunten van Feghouli en Derdiyok uit.

Feghouli miste daarna ook nog een strafschop op de 3-3, waardoor het voor de Turken toch nagelbijten was of Lokomotiv Moskou geen resultaat zou neerzetten in Gelsenkirchen. Het werd daar uiteindelijk in extremis 1-0 voor Schalke 04 (doelpunt van Schöpf), waardoor Galatasaray derde is in de groep.

{INSERT_MATCHES_TODAY}

{INSERT_RANKING}

Johan Walckiers

Champions League \\ Liverpool FC \\ Tottenham \\ Monaco \\ Galatasaray \\ FC Porto \\ Borussia Dortmund \\ Barcelona \\ Napoli
 
 
Reacties.