Club-talent Ngonge moest ook teleurstellingen verwerken bij Club Brugge: "Twee dagen zat hij hier wenend, een hoopje ellende"

11 december 2018 07:20

De opmars van Cyriel Ngonge is ineens niet meer te stuiten. De jonge aanvaller werd een maand geleden door Ivan Leko bij de A-kern genomen en intussen heeft hij al heel wat minuten mogen spelen zelfs. Vader Michel is apetrots uiteraard...

Ngonge moest nochtans obstakels en teleurstellingen overwinnen dit seizoen. "Cyril had net zijn contract, dat nog één jaar liep, vernieuwd en voor drie seizoenen getekend. In de deal was overeengekomen dat hij met de A-kern zou meetrainen, maar na twee weken stuurde Ivan Leko hem terug naar de beloften", vertelt vader Michel in HLN.

"Ik wist niet meer waar ik het had. Ik herinner me nog goed hoe Cyril hier in zijn appartement zat: als een hoopje ellende. Wenend. Twee dagen aan een stuk. Triestig om te zien."

Anderlecht-opleiding

Maar Leko gaf Ngonge niet op, hij wou hem sterker maken voor de winterstage. "Dat hij een maand eerder terug is bij de A-kern, is de verdienste van beloftencoach Rik De Mil en zijn assistent Carl Hoefkens. Ik ben al die mensen erkentelijk." 

En tegen Waasland-Beveren mocht hij zowaar starten. "Cyril kent geen stress. Voor een stuk dankzij zijn opleiding bij Anderlecht - hij durft de één-tegen-één-situaties aan te gaan. 't Zit in zijn DNA. Maar hij moet fysiek nog groeien, spieren ontwikkelen. Laat hem één jaar met de A-kern meetrainen en hij zal zijn tegenstanders pijn doen - de techniek heeft-ie."

Champions League \\ Club Brugge \\ Atlético Madrid
 
 
 
Reacties.