Gustav Engvall ziet dat het ook op andere manier kan en acht het veelbelovend voor tweede periode

11 december 2018 15:48

Na twee gelijke spelen op rij knoopte KV Mechelen in de competitie aan met een zege op het veld van Westerlo. De wedstrijd verdiende geen prijs voor hoogstaand voetbal. Het was eerder een gevecht waarin KV op de juiste momenten toesloeg. Dat stemde Gustav Engvall wel tevreden.

"Dit was een ander soort voetbal", bevestigde de Zweedse aanvaller. "Soms heb je echt wedstrijden dat je veel de bal voelt. Dat je twee man kunt dribbelen en dan nog de bal in de hoek gaat schieten. Zoiets was deze keer misschien te moeilijk, maar ik ben niet minder blij met de zege."

Persoonlijk record

Bekerwedstrijden inbegrepen zit Engvall ondertussen toch al aan negen doelpunten voor KV Mechelen. "Ik denk niet dat ik al meer dan negen goals voor een ploeg gescoord heb. Wel al een paar keer acht of zeven. Ik ben blij met dat record, maar stel me nog niet tevreden."

Opnieuw op schema

Zoals steeds blijft hij wel aan het ploegbelang denken en in dat opzicht was de driepunter in 't Kuipje belangrijk om weer gelanceerd te geraken in het perioodekampioenschap. "Er zijn enkele ploegen die het goed kunnen doen in de tweede periode. We focussen op onszelf. We zitten opnieuw op schema en tonen dat we op verschillende manieren kunnen winnen."

Wat de Mechelse kansen misschien wel kan bevorderen, is de terugkeer van William Togui. De Ivoriaan kreeg in Westerlo al een invalbeurt. "Onder ons als aanvallers zijn er al automatismen. Ik heb een aantal combinaties met Togui kunnen opzetten. We hadden samen ook een goede start toen we in het team gekomen zijn."

Kevin Vanbuggenhout

2e klasse \\ Westerlo \\ KV Mechelen
 
 
Reacties.